Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká zmena pred európskym šampionátom. Dobrá správa pre trénera Calzonu aj reprezentantov

S veľmi dôležitou zmenou pravidiel ohľadom registrácie hráčov na blížiace sa ME vo futbale v Nemecku prišla Európska futbalová únia (UEFA).

03.05.2024 21:01
SR Futbal ME kvalifikácia Calzona Haraslín Foto: ,
Francesco Calzona môže zobrať na ME vo futbale viac futbalistov, ako sa pôvodne plánovalo.
debata (2)

Každý národný tým mohol na svoju súpisku napísať pôvodne 23 futbalistov. Táto hranica sa po najnovšom rozhodnutí navýšila a národné tímy budú môcť nominovať až 26 hráčov. Finálnu nomináciu budú musieť jednotlivé krajiny oznámiť do 7. júna, čiže týždeň pred začiatkom šampionátu.

O novinke, ktorá je dobrou správou pre reprezentačných trénerov aj samotných hráčov, sa už dlhšiu dobu špekulovalo, ale až v piatok večer ju oficiálne potvrdila UEFA na sociálnej sieti X.

Tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona tak bude môcť zobrať do Nemecka o troch hráčov viac, ako sa pôvodne plánovalo.

Vyšší počet hráčov v kádroch je dobrou správou najmä pre najsilnejšie reprezentácie, kde je pretlak kvalitných futbalistov a menej z nich tak bude musieť zostať doma.

Možno najväčšiu radosť bude mať kouč anglickej reprezentácie Gareth Southgate, ktorý býva často kritizovaný pre konzervatívny výber reprezentantov, ktorý nie úplne objektívne reflektuje aktuálnu formu futbalistov.

Jedenástka hviezd, ktoré na Euro 2024 neuvidíme Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Európsky šampionát 2024 je za dverami, mnoho...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Francesco Calzona #ME vo futbale 2024